CAIRNS SURF LIFE SAVING CLUB, PALM COVE
STAGE 1

The Original Club House (2010)

The Original Club House (2010)

PROJECT INFO

Project Timeline
Completed 2012

Project Size
1,000 sqm

Project Value
$2.5m

Contractor
La Spina Construction

Program
New Club House, Feature Bar, Commercial Kitchen, Gaming/Sports Lounge, Indoor/Outdoor Dining

 

The first stage of the development, designed in 2010 by Craig W Chandler Architects, was built alongside the original, well-established Club House at Palm Cove. The new club lounge was built to the front of the site, giving the existing Club House a commercial front to the venue with better exposure along the Palm Cove Esplanade. The general club facilities were given a new home within the new addition to the site. The original building remained until its demolition prior to the second stage of work in 2016. (See this here

IMG_7898.jpg
IMG_7936.jpg

As part of the new venue, we designed a fully equipped commercial kitchen, and allowed for ample indoor and outdoor dining, alongside the new gaming/sports lounge, and public amenities.

IMG_7930.jpg

On the outdoor terrace, the protected Melaleuca trees overhead provide valuable shade and dappled light through the translucent roofing. The outdoor dining space encourages connectivity between guests of the club and the esplanade.

IMG_6300.jpg